Karins knekkebrød fra Rosendals..(Stockholm)
50 gr smør
2 dl vann
50 gr gjær
1 stor ts salt
1 ts nystøtt anis eller fenikkel
3 dl grovmalt rug
50 gr gjær
1 stor ts salt
1 ts nystøtt anis eller fenikkel
3 dl grovmalt rug
2 dl fin hvetemel
Til utbaking: hvetemel
Til utbaking: hvetemel
Smelt smøret. Hell i vannet og varm til fingervarmt. Ha tørrgjæren i melblandingen sammen med saltet og krydderet.
Arbeid deigen smidig og sett den til heving i en time.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle tynt. Stikk ut knekkebrødene med toppen på et glass eller bruk pepperkakeformer som jeg gjorde..
Arbeid deigen smidig og sett den til heving i en time.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle tynt. Stikk ut knekkebrødene med toppen på et glass eller bruk pepperkakeformer som jeg gjorde..
Stekes på 250 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen.
GROVE KNEKKEBRØD
(ca 15 stk)
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikke frø
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl olje
ca 1 dl vann
(ca 15 stk)
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikke frø
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl olje
ca 1 dl vann
Bland alt det tørre, tilsett olje og litt av vannet, til deigen er sammenhengende.
Elt den ut på bakepapir, til ca 2mm tykk, og legges så på en bakeplate. Skjær opp i passende biter, og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Elt den ut på bakepapir, til ca 2mm tykk, og legges så på en bakeplate. Skjær opp i passende biter, og stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Disse holder seg friske lenge, om de ligger i en tett boks eller i en plastpose.
De er også veldig gode som snacks, f.eks. til et glass vin!
De er også veldig gode som snacks, f.eks. til et glass vin!
Nå kommer snart ei venninne på besøk, for hun ville ha litt strikkeimpulser fra meg, og det skal hun få; sammen med litt kaffe og knekkebrød, og kanskje en smoothies.
Her er enda en oppskrift: http://opalveien.blogspot.com/2011/09/verdens-beste-supersunne-knekkebrd.html
Her er enda en oppskrift: http://opalveien.blogspot.com/2011/09/verdens-beste-supersunne-knekkebrd.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar