Ingredienser
- 0,5 kg kjøttdeig
- 3 sk brød, skorpen fjernet
- 2 stk egg
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss revet parmesan
- 2 ss persille
- 3 ss pinjekjerner
- 3 ss rosiner
- salt og pepper
- olje/smør til steking
Fremgangsmåte
Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.Pisk eggene i en stor bolle. Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.
Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen. Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.
Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store "svenske" kjøttbullar).
Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.
Kilde: klikk.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar